Bele Hockey

Bele Hockey

|

De senaste nyheterna från Bele Hockey och Ironleague.

Matchreferat, intervjuer, bilder och filmer.

Egna misstag sänkte Bele

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2012-01-10 14:40:43

Zinkensdamm måndag 9 januari 2012
BK Borsten vs. Bele 5-3 (1-0,1-1,3-2)


Med en rykande färsk seger i bagaget kom Bele taggade till Zinkensdamm för match mot BK Borsten på måndagkvällen. Revanschlusten var stor efter senaste mötet i Järfälla där vi torskade med 1-6. I Bele matchades i princip samma gäng som senast slog Hanson Brothers komfortabelt på hemmais, Tommy Olsson och Mattias Johansson tog över Johan Nilsson och Manfred Häggstams platser.

Matchen började i ett högt tempo och Bele spelade smart och enkelt genom att dumpa puck och och vara snabba på rören, flertalet puckar vanns högt och vi kunde anfalla. Tyvärr var skotten lite tama inledningsvis och vi gav BK Borstens keeper en enkel start på matchen. Efter 6.30 fick vi ett powerplay i 4 minuter och spelade riktigt bra, dock ville inte pucken leta sig in i maskorna. Efter 11 minuters spel kom BK Borsten till anfall som genom en skottfint av Patrick Eriksson får ner Walle och ganska enkelt kan lägga in1-0 till hemmalaget. Bele trycker på i slutminuterna av första perioden men lyckas inte få hål på en stundtals ganska darrig BK Borsten keeper.

När spelarna kliver på isen inför den andra perioden upptäcker man att vaktmästaren på Zinken inte gått utbildningen Zamboni 1.0, isen är bara millimetertjock längst med spelarbåsen och istället för att försöka reparera detta öser man på med vatten. Coach Serrander håller en snabbkurs för vaktisen och får ordning på det med hjälp av kolsyra. Detta gör att periodstarten får skjutas upp i ca. 20 minuter men tillslut fattar domaren beslutet att matchen ska återupptas. Efter 2,16 trampar en Borstenlirare på Jocke Festbergs klubba och domare Ringman som enligt mig gör en tvivelaktig match ger Jocke en 2:a för tripping. Borsten lyckas inte skapa mycket i det efterföljande powerplayet, utan istället kvitterar Bele genom Christian Malmström som hänger upp den snyggt i krysset från backplats. Domare Ringman fortsätter på samma diskutabla linje han börjat matchen och dömer bort målet efter samtal med en av linjemännen som förklarar att målet var flyttat innan pucken gick in. Ytters märkligt att inte Ringman själv ser detta då han står placerad 1 meter bakom målet och skulle haft tid att ställa målet tillrätta innan skottet avlossas. Bele tappar tyvärr fokus på matchen och börjar istället gnälla på domaren och detta gör att Borsten kan utöka sin ledning. Bele tar sig i kragen och tar ut den irritationen som tidigare varit riktad mot domaren på våra motståndare genom hårda regelrätta tacklingar, detta resulterar i 2 st powerplay för Bele. I det andra lyckas man få in pucken med 28 sekunder kvar av perioden. En pass från David Ullmark upp i slottet till en fri Kristofer Rönnmark som med ett direktskott sätter pucken otagbart intill stolpen.

Den tredje perioden börjar snöpligt. Efter dryga minuten slås en passning i egen zon mot en bytande back. BK Borstens Daniel Forsythe kan snappa upp sargstudsen och kommer in ren mott Wallie, pucken slås in mellan benen och uppförsbacken för Bele blir något brantare. Efter 8 minuter kommer ett nytt misstag från Bele, 4 spelare bakom eget mål och en fri motståndare framför mål, pass upp till denna och direktskott gör att 4-1 är ett faktum. Bele är det laget som pressat på hårdast, så det känns snöpligt att få två mål i baken i detta läge. Beles press fortsätter och efter halva perioden får man återigen hål på BK Borsten. Denna gången var det David Ullmark som trycker in pucken efter en tilltrasslad situation med massvis med gubbar framför mål. 4-2 och åter känns det som att vi ska hinna ikapp och i alla fall få till en förlängning. Strax därefter drar vi på oss en onödig utvisning, istället för att ta ett par skär så använder Fredrik Sturén klubban, 2 min i boxplay gör att tiden blir knapp för en vändning. BK Borsten utnyttjar det det numerära övertaget och sätter spiken i kistan. I slutminutrarna drar Borsten på sig 2 st utvisningar och Bele får möjlighet att spela 6 mot 3. Coach Serrander tar timeout och ger tydliga instuktioner, pucken ska in! Powerplayet inleds med att Bele ganska enkelt kan forcera in pucken i zon och får ställa upp, efter att man spelar runt pucken slås en diagonalpass till en ren Norrland i slottet som får sätta sin andra puck för kvällen och snygga till siffrorna.

Sammanfattningsvis tycker jag att Bele gör en riktigt bra match! Ett par misstag som Borsten utnyttjar till max gör att vi förlorar denna match. Insatsen från domare Ringman är under all kritik, förhoppningsvis var det första och sista gången han dömer oss denna säsong. Våra nyförvärv Emil Eriksson och Magnus Häggström fortsätter att leverera och blir bättre och bättre. Även skönt att se captain Norrland få igång målskyttet igen, 2 pytsar idag och jag vågar lova att fler kommer att komma!

Träning på torsdag och sedan match i helgen, Waxholm kommer på besök och då ska årets andra seger komma! Oklart i dagsläget om matchen kommer att spelas lördag eller söndag. Vi återkommer med matchtid och matchpub!


Skottstatistik
BK Borsten 30
Bele 37


Utvisningar
BK Borsten 4x2 min, 1x2+2 min
Bele 6x2 min


Målskyttar
BK Borsten Patrick Eriksson, Daniel Landqvist, Daniel Forsythe, Thony Läräng, Fredrik Johnson
Bele Kristofer Rönnmark x2, David Ullmark


Publik
15 personer (mestadels Belesupportrar)

  • Comments(1)//updates.belehockey.se/#post9

Bele startar 2012 med vinst

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2012-01-09 02:00:10

Järfälla Ishall lördag 7 januari 2012
Bele vs. Hanson Brothers 6-3 (4-0,1-1,1-2)


Ett taggat Bele med en del nyförvärv tog emot Hanson Brothers under lördagkvällen för ett klassiskt möte i Iron League. Nytt år och nya möjligheter brukar det heta och det stämmer verkligen! Bele visade direkt i inledningen av matchen att 2012 kommer vara året då vi klättrar i tabellen.

Bele inledde starkt och pressade ner systrarna i deras zon och lät Savage i kassen få jobba ordentligt inledningsvis av matchen. Savage verkar ha blivit inspirerad av Johan Gustavsson i småkronorna under ledigheten och tagit efter det sittande spelet, i alla fall vid Beles 1-0 mål. Daniel Sundling fick pucken serverad av Peter Hellström efter 5 minuter och det syntes att även Danne analyserat JVM keeprarna och hängde pucken perfekt i första krysset efter att han tagit sig in längst med förlängda mållinjen och blivit ren framför mål. Nästan direkt efter detta får Bele chansen att utöka ledningen i powerplay, när 7 sekunder återstår av visningen drar Hanson på sig ytterligare en och i det andra PP:et ringer det igen. Denna gång var det David Ullmark som kunde slå in pucken i öppet mål efter att man spelat ut Hanson så att samtliga spelare stod uppe i korvkön. Efter 11 minuters spel plockar nyförvävet Emil Eriksson upp pucken i egen zon och tar sig igenom hela motståndarlaget och skickar in pucken bakom Savage med ett sylvasst handledsskott. Precis innan pausvilan får man även in 4-0 genom Christian Malmström som återvänt från sin sejour i Holland där han spelat hockey på artistkontrakt.

I den andra perioden slappnar Bele av något, man drar ner på tempot och låter Hanson få komma in något i matchen. Hanson försöker få till kontringar genom att lyfta 2 gubbar högt och sedan så fort man vunnit puck skicka den rakt upp för att hoppas på att träffa någon av sina spelare, många av dessa försök resulterar i icing. Istället är det Bele som lyckas ta vara på ytterligare powerplay efter 13 minuters spel och utöka till 5-0. Målet gjordes av Peder Åström assisterad av Johan Nilsson och David Ullmark. Hanson fortsätter lyfta ut puckar i mittzonen och efter 17 minuters spel lyckas de få in en reduceringspuck bakom Sundlöv som åter vaktade kassen efter att han varit skadad sedan seriepremiären.

Den tredje perioden fortsätter på samma sätt som den andra slutade, Bele drar ner på tempo och Hanson försöker lyfta puck på fiskande forwards. Efter 5 minuters spel får Hanson ett 2 mot 0 läge och tar vara på det snyggt. Sidledspass och direktavslut vid bortre stolpen. Strax därefter får man även in 5-3 efter att Mikael Sundling räddat första skottet, men är inte riktigt med på returen som Niklas Serrander i Hanson kan slå in. Efter 15 minuters spel stänger Bele matchen genom att Daniel Sundling gör sitt andra mål för matchen.

Sammanfattningsvis vinner Bele matchen rättvist trots att man slapnar av i 2 perioder. Flera av våra "nya" spelare utmärker sig på ett bra sätt. Emil Eriksson gör sitt första mål i Beletröjan och ser bättre och bättre ut för varje dag. Magnus Häggström har enormt med hockey i sig och det är bara en tidsfråga innan poängen kommer att komma. Christian Malmström är som sagt åter tillbaka i Bele och gör en riktigt bra match. Mikael Sundling vaktade kassen igen och stod för en assist och en räddningsprocent på 92,9.

Domare i matchen var Henrik Aremblad och tyvärr lyckas han enligt mig inte hålla en bra nivå på denna match. En obegriplig 10 minuters utvisning för Bele och flertalet 2 minuters för båda lagen han ej bör ha tagit. I slutet av matchen spårade det ut ordentligt och 5 Beleiter fick trängas i utvisningsbåset samtidigt. Aremblad bör nog inse att det är Iron League han dömer och inte Elitserien.

Ikväll åker vi till Zinkensdam och ska ta revanch på BK Borsten. Pucken släpps klockan 20:00 och du som är fans är förhoppningsvis på plats och stöttar våra krigare på isen!

Skottstatistik
Bele 45 (21,10,14)
Hanson 42 (10,11,21)


Utvisningar
Bele9x2 min, 2x2+10 min
Hanson13x2 min


Målskyttar
Bele Daniel Sundling x2, David Ullmark, Emil Eriksson, Christian Malmström, Peder Åström
Hanson Olle Lindberg, Nils Grufman, Niklas Serrander

Publik
56 personer  • Comments(1)//updates.belehockey.se/#post8

Järfälladerby!

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2011-12-20 02:31:49

Kallhälls Ishall söndag18 december 2011
Kallhäll vs. Bele 4-1 (1-1,2-0,1-0)


Bele begav sig för andra gången på en vecka till Kallhäll för match i Iron League, denna gången som bortalag i säsongens första derby. 11 krigande Beleiter var de enda vi kunde få med oss denna söndag. Och krigare är just rätt adjektiv, kanske t.o.m. smarta krigare!

Matchen inleddes i ett riktigt högt tempo och Kallhäll tog snabbt hand om taktpinnen. Wallklint i Belemålet sattes snabbt på prov och gjorde ett par riktigt vassa saves. Bele fick spela defensivt och istället försöka kontra. Efter 12 minuters spel lyckades Face transportera pucken hela vägen från egen zon och snyggt släppa den till Nisse som vart helt fri i slottet, med en kvick handledare tog Bele ledningen. Redan innan detta märktes det att Kallhäll vart rejält frustrerade av att ej lyckas ta ledningen och flertalet klubbor slogs i sargen och man kunde även höra ett och annat skrik från både spelare och bänk. Strax därefter märktes det ytterligare på planen, denna gång var det Martin Rökke som höll armbågen något högt i en tackling mot sargen på en Belespelare som resulterade i 2 min i utvisningsbåset. Vi tog tyvärr inte vara på chansen i powerplay utan sänkte istället tempot och lät t.o.m. Kallhäll få ett friläge med en man mindre. Med knappa 3 minuter kvar av perioden lyckades Kallhäll till slut få hål på Wallie. Efter ett räddat skott från blå och även första returen hamnade pucken på Martin Rökkes blad som kunde raka in pucken i öppet mål.

Den andra perioden började nästan på precis samma sätt som den första. Kallhäll var puckförande och avlossade skott på skott mot Belemålet. Efter ett snyggt klappklapp spel får man återigen öppet mål, men denna gång kommer Wallklint flygande i sina hajbyxor och räddar likt Ravelli vid sin straffräddning mot Rumänien i VM-94. Efter knappa 11 minuters spel får man äntligen in 2-1 och bara någon minut senare får man även in 3-1. Hade Wallklint haft Victor Fasths kombinat och struntat i att klippa tånaglarna skulle dessa mål inte finnas med i protokollet. Med 1 minut kvar av perioden får Bele ytterligare en chans i powerplay, men hinner inte få till något riktigt spel i anfallszon.

I den tredje perioden får man fortsätta med en man mer på banan, men lyckas dessvärre inte heller här att etablera något vidare tryck. Strax därefter får man sitt tredje powerplay och en sak man kan ta med sig ifrån Kallhäll är att Bele bör varva in en och annan powerplay-övning på de nästkommande träningarna. Efter detta hettar matchen till ordentligt. Vad vore ett derby utan gruff? Med 7 minuter kvar sätter Peter Hellström in en riktigt hård tackling på Kallhälls Adam Bodén i sarghörnet, hans lagkamrat Andreas Lundblad ger igen med en crosschecking och under tiden har Adam Bodén snabbt tagit sig upp på skridskorna och släng handskarna. "Sumo" som är rutinerad tar ett par slag och fixar genom det 5 minuters powerplay för Bele. Inte heller denna gång resulterar powerplayet i något mål för våra krigare. Kallhäll kunde rättvist sätta 4-1 i slutminutrarna och därmed gå upp i serieledning.


Vi tackar Kallhäll för en bra och rolig match. Dessutom riktigt kul att se eran spelare klappa om våra lirare när han är på väg till omklädningsrummet efter sitt matchstraff!


Bele spelar smart och disciplinerat matchen igenom. Wallklint storspelar och med en räddningsprocent på 92,2 blir han utnämnd till matchens spelare av mig. Även kul att se vårat nyförvärv på backen som gör en riktigt bra match!

Bele har en uppåtgående form och förhoppningsvis kan vi behålla den till nästa år trots julmat och ett förmodat ganska stort intag av sportdryck.

Nästa träning är kl. 10:00 på Julafton. Medtag egen glögg!

Skottstatistik
Kallhäll 51 (19,21,11)
Bele 12 (5,2,5)


Utvisningar
Kallhäll 4x2 min, 1x5+20 min
Bele 1x2 min


Målskyttar
Kallhäll Martin Rökke, Kevin Berntsson, Per Lidh, Markus Hjelmström
Bele Johan Nilsson

Publik
53 personer

  • Comments(0)//updates.belehockey.se/#post7

Hemmamatch i Kallhäll

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2011-12-15 17:22:24

Kallhälls Ishall onsdag 14 december 2011
Bele vs. Hässelby Kälvesta 1-12 (1-5,0-6,0-1)


Bele spelar sin första hemmamatch i Kallhälls Ishall eftersom komunen tyvärr beslutat om att ej spola is på månskensrinken i Jakan.

Även gårdagens match får en chockstart, redan efter 1,10 gör Hässelby Kälvesta 0-1 och bara 10 sekunder senare gör samma femma 0-2. HKH går ut med ett fasansfullt tempo och fortsätter trumma på egentligen hela matchen igenom. Redan efter 16 minuters spel har HKH´s Henrik Mörth fullbordat ett hattrick. Efter 17,12 slår Daniel Sundling en perfekt macka från egen zon som Tommy Olsson plockar upp innan offensiv blålinje, han kliver in någon meter och avlossar ett slagskott som sitter fint vid stolpen på målvaktens stötsida. Perioden slutar 1-5 och skotten 9-25 till Hässelby Kälvestas fördel.

Två minuter in i andra perioden åker Bele på en utvisning och då etablerar HKH sig i Beles zon. Bele orkar hålla ut de 2 minutrarna Stören varit på botbänken, men strax därefter gör HKH 2 mål inom loppet av 1 minut. Samma sak händer 3 minuter senare, 2 mål i baken. Precis innan halva matchen är spelad kommer även 1-10. HKH hinner med ytterligare ett mål i perioden. I slutminutrarna av andra perioden så kan tyvärr inte Hässelby Kälvestas Christoffer Vrklevski ta en regelrätt tackling och spearar Roos fult som han sedan följer upp med ett överfall med knytnäven bakifrån. Ett riktigt fegt tilltag som inte hör hemma på en ishockeyrink.

I den tredje perioden höjer sig Bele och spelar riktigt bra. Disciplinerat försvarsspel är det som gäller. Wallklint i mål gör många riktigt bra räddningar och släpper bara en puck bakom sig. Skottstattestiken för den tredje perioden slutar 5-26.

Sammanfattningsvis var Hässelby Kälvesta helt klart det bättre laget igår. Vi hade förmodligen kunnat hålla nere siffrorna något genom att spela de 2 första perioderna något smartare. Hässelby Kälvesta fick ofta stå fritt framför Wallie och dessutom borde vi kunnat läst deras tekningar i våran försvarszon tidigare. Skönt att Tommy får hänga en puck, jag tycker att han höjt sig under de senaste matcherna som center och det ska bli itressant att följa den fortsatta utvecklingen.

På söndag ska vi tillbaka till Kallhäll, en på förhand tuff bortamatch. Krigarna på isen kommer behöva all hjälp de kan få, BeleUltras kanske ska göra årsdebut?

Matchpub på söndag är Pub Bänken, Gjutarplan 20 i Kallhäll. Uppge "BeleUltras" i baren för att få en bira för 32 kr.


Skottstatistik
Bele 23 (9,9,5)
Hässelby Kälvesta 67 (25,16,26)


Utvisningar
Bele 6x2 min
Hässelby Kälvesta 2x2 min, 1x5+Game


Målskyttar
Bele Tommy Olsson
Hässelby Kälvesta Henrik Mörth x3, Jimmy Lundberg x3, Fredrik Wiberg x3, Jonas Olsson, Tim Sotterman, Martin Simensen

Publik
22 personer

  • Comments(0)//updates.belehockey.se/#post6

Viggan kom på besök

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2011-12-15 15:44:52

Järfälla Ishall lördag 10 december 2011
Bele vs. Viggan 1-7 (1-3,0-4,0-0)


En vecka efter den snöpliga förlusten mot Täby var det dags för en ny lördagsmatch. Denna gången skulle det visa sig bli en enormt tuff match mot Viggan som stod för motståndet.

Matchen börjar explosionsartat och redan efter 27 sekunder gör gästerna 0-1. En minut senare kvitterar Bele genom Manfred Häggstam och knappt 20 sekunder senare gör Viggan 1-2. Frågan jag ställer mig själv i detta läge är, kommer vi att få se ett målrekord i Iron League denna kväll?

Spelet lugnar ner sig något och de båda keeprarna får chansen att känna på pucken ett par gånger. Efter 6,16 utökar Viggan sin ledning till 1-3 genom Rasmus Linder. Resterande del av perioden följs av lite tuffare spel som resulterar i ett gäng utvisningar. Bele får chansen i 2 st powerplay, men lyckas inte få hål på Viggans målvakt. I periodens sista sekund får Viggan ytterligare en visning så Bele skulle få ytterligare en chans i numerärt överläge i början av andra perioden.

Den andra perioden startar med en enorm press av Bele för att få in en reducering, men istället lyckas Viggan kontra med en man mindre och sätta 1-4 efter bara 1,46 in i perioden. Spelet blir nu lite grinigare ifrån båda lagen och det blir mer och mer fysiskt spel. Ett par gruff resulterar i dubbelutvisningar som strax därefter följs upp av Ull i hemmalaget, 2+2 min för en armbåge. I spel 4 mot 3 får Viggan återigen hål på Wallie, denna gången är det Christopher Tumba som pytsar. Efter 11 min in i perioden får Bele ytterligare en 2+2 för hög klubba, 13 sekunder i powerplay räcker denna gång för att göra 1-6. Det lite mer fysiska spelet fortsätter och ett nytt gruff uppstår efter 15,07. 2 min roughing till Stören och Viggans Alexander Tunmar, dessutom får Stören och Rasmus Linder i bortalaget en tia misconduct. Innan perioden är klar gör Viggan sitt fjärde mål för perioden återigen genom Christopher Tumba.

1-7 efter två perioder är lika med spiken i kistan och det märktes i den tredje perioden, den slutar 0-0 och bara 4-8 i skott.

Skottstatistik
Bele 27 (15,8,4)
Viggan 46 (19,19,8)


Utvisningar
Bele 4x2 min, 2x2+2 min, 1x2+10 min
Viggan 8x2 min, 1x10 min


Målskyttar
Bele Manfred Häggstam
Viggan Viktor Alasalmi, Carl-Johan Medin, Rasmus Linder x2, Christopher Tumba x2, Alexander Tunmar

Publik
16 personer

  • Comments(0)//updates.belehockey.se/#post5

Bele föll på målsnöret

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2011-12-15 12:09:43

Järfälla Ishall lördag 3 december 2011
Bele vs. Täby HC 4-7 (0-2,3-3,1-2)

Sundlöv har befunnit sig i Dubai för att söka nya sponsorer och har därav varit dålig på att få ut matchreferaten, ber om ursäkt för detta.


Efter ett par snöpliga förluster i bagaget så var Bele redo för årets första lördagsmatch (med allt vad det innebär). Motståndet bestod av de nuvarande serieledarna Täby HC.

Matchens första period var ganska avvaktande från de båda lagen och knappt en enda avblåsning under de första 5 minutrarna. Efter 8,35 lyckas bortalaget ta ledningen genom Täbys Viktor Björsin som blir snyggt framspelad och tyvärr är Wallie chanslös. Ett par minuter lyckas Täby öka på ledningen till 0-2. Strax efter målet får Bele en utvisning och Täby får en bra chans till att utöka sin ledning innan pausvilan. Bele står upp riktigt bra i boxplay och ett par riktigt fina räddningar av Wallie gör att periodsiffrorna skrivs till 0-2.

Den andra perioden inleds tyvärr som många andra, ett tidigt mål i baken. Redan efter 1,30 gör Täby 0-3 genom Zacharias Nylund som verkar injicerat RedBull i paus eftersom han strax därefter även gör 0-4 för gästerna. Efter 25 minuters spel kommer äntligen hemmalaget igång och Christer Serrander hänger ett helt otagbart höstlöv bara någon meter innanför blå linjen. Matchen hettar till och lite gruff uppstår mellan Beles Fredrik Festberg och Täbys Oscar Nilsson, domarens bedömning är att Täbyliraren är upphovsmannen till detta och får 2+2min. Bele får igång pressen ordentligt mot Täbys mål i det powerplay som tidigare incident ger. Täbys keeper storspelar, men Bele fortsätter att ånga på när det är fullt manskap på banan och knappar in efter 5,40. Peter Hellström lirkar in pucken och blir framspelad av Daniel Sundling. Nu märker man verkligen att Täby känner sig presseade och bara 8 sekunder efter nedsläpp tvingas Täby till regelvidrigheter för att stoppa ett friläge genom en fasthållning. Bele lyckas äntligen få till ett bra powerplay och knappar in till 3-4 efter ett klassiskt klappklapp-spel. Daniel Sundling slår in pucken efter att Peter Hellström och Christer Serrander spelat runt pucken så att Täbys keepern är uppe på läktaren och köper korv. Bele fortsätter trycka på framåt i slutet av den andra perioden, detta resulterar tyvärr i att Täby får möjlighet att kontra in 3-5 i slutminuten. En riktigt stark andra period av Bele som vinner skotten med 18-14.

Den tredje perioden inleds precis tvärtemot den andra. Bele behöver bara 54 sekunder på sig för att knappa in till 4-5. Sen får Bele ett par hårda utvisningar mot sig som gör att Täby kan återta kommandot om matchen och efter 14 minuter lyckas man göra 2 snabba mål och stänga matchen.

Sammanfattningsvis måste jag säga att Bele gör en riktigt bra match. 11 st Beleiter krigar hårt för klubben i sina hjärtan och pressar i dagsläget serieledande Täby ordentligt. Hade vi haft några till grabbar nere är jag helt övertygad om att Beles första 3 poängare för säsongen hade kommit.

Vi tackar Täby för denna match och ser redan fram emot revanch.

Skottstatistik
Bele 39 (10,18,11)
Täby HC 52 (19,14,19)


Utvisningar
Bele 4x2 min
Täby HC 3x2 min, 1x2+2min


Målskyttar
Bele Christer Serrander, Peter Hellström, Daniel Sundling, Joakim Festberg
Täby HC Viktor Björsin, Oskar Winterstam, Zacharias Nylund x2, Oscar Nilsson, Alexander Björk, Jonathan Rosengren

Publik
32 personer

  • Comments(0)//updates.belehockey.se/#post4

Torsk i hemmapremiären

Bele Hockey UpdatesPosted by Sundlöv 2011-11-07 14:50:36

Järfälla Ishall söndag 6 november 2011
Bele vs. BK Borsten 1-6 (1-2, 0-2, 0-2)


Ett taggat Bele tog på söndagskvällen emot nykomlingarna BK Borsten i hemmapremiären i årets upplaga av Iron League.

Med en suddenvinst i bagaget klev Bele ut vråltaggade och satte direkt press på BK Borsten. Efter 3.14 satte Daniel Sundling pucken i nät assisterad av Johan ”Hoffa” Hellström. Strax därefter drar BK Borsten på sig en utvisning och Bele får fortsätta pressa! Bele är det klart det mest taggade laget och pressar motståndarna rejält inledningsvis av matchen. I den 8:e minuten drar Bele på sig en utvisning och BK Borsten får chans att låna pucken. Deras PP visar sig vara enormt effektivt och Thomas Tholin sätter 1-1 efter bara 17 sek. Inom loppet av 2 minuter lyckas man få in ytterligare en puck bakom Wallklint denna gång är det Gustav Almlöf som sätter ledningspucken. BK Borsten får momentum och tar över spelet mer och mer.

Efter knappa 12 minuter får Beles Rickard Hedman matchstraff för checking to the head. Jag personligen står lite illa till och är skymd, men det ser ut som att Borstenliraren har blicken i isen och att tacklingen tyvärr träffar olyckligt. Skönt att se att det inte vart så allvarligt och att Borstenliraren kunde fortsätta matchen efter en stunds kontakt med en ispåse. Hade kanske gått ännu snabbare om Dr. Dalle Ding Ding varit på plats med kylspray?
Bele lyckas hålla ställningarna trots hård press av motståndarma under de 5 minuters boxplay man tvingas till. Resultatet 1-2 står sig till den första pausvilan.


Den andra perioden inleds med ett gäng utvisningar för båda lagen. Bele har nästan 10 minuters powerplay i rad, men lyckas inte få in pucken bakom motståndarkeepern utan istället lyckas BK Borsten göra mål i numerärt underläge efter 16 minuters spel. Precis innan slutsignalen för den andra perioden lyckas Daniel Landqvist sätta 1-4. Bele vinner skotten i den andra perioden, men förlorar med 0-2. Bele som lagt fokus på boxplay i många år bör kanske träna powerplay i framtiden?


Den tredje perioden svänger ordentligt fram och tillbaka i början, tror inte att det var en enda avblåsning under de första 12 minutrarna.

Bele trycker på framåt för att göra ett ordentligt försök att vända precis som senast mot systrarna, men denna gången går det inte. Istället så öppnar det upp sig bakåt och Lars Lindskog får ett friläge i den 14:e minuten som han förvaltar på bästa sätt och sätter spiken i kistan. 2 minuter innan full tid kommer även 1-6, Patrick Eriksson gör sitt andra mål för kvällen.


Vi tackar BK Borsten för denna match och ser redan fram emot revanchen på Zinken.
En fråga jag ställer mig efter matchen. Kan detta vara Störens första match i Beletröjan utan att han fått besöka utvisningsbåset?

Skottstatistik
Bele 32 (12, 12, 8)
BK Borsten 39 (14, 9, 16)


Utvisningar
Bele 5x2 min, 1x25 min
BK Borsten 7x2 min


Målskyttar
Bele Daniel Sundling
BK Borsten Thomas Tholin, Gustav Almlöf, Patrick Eriksson x2, Daniel Landqvist, Lars Lindskog

Publik
23 personer och bara ett fåtal Bele Utras fanns närvarande. Sparar man sig till Vaxholm borta på söndag?
Båten går från strömkajen kl. 12:00 och tar lite drygt 1 timme. Matchpub är Hamnkrogen.

  • Comments(1)//updates.belehockey.se/#post3